Fagfellevurderinger
Selv om fagfellevurderingene tilpasses de ulike RORGenes egenart og behov vil de også ha fellestrekk som muliggjør en viss grad av sammenligning. Prosessen vil bygge på tre prinsipper for felles læring og utvikling knyttet til arbeidet med Nord/Sør-informasjon:
- Prosessen starter med en kartlegging av arbeidet med Nord/Sør-informasjon i organisasjonen, som fremhever god praksis og støtter læring og utvikling for å styrke og utvide arbeidet med Nord/Sør-informasjon.
- Prosessen vil trekke inn informasjonsmedarbeidere fra andre RORGer med erfaring fra Nord/Sør-informasjon (fagfeller), som skal delta som ”kritiske venner” overfor organisasjonen. Ved å bringe inn erfaringer fra andre organisasjoner og sammenhenger vil fagfellevurderingene styrke mulighetene for læring hos alle som deltar i prosessen.
- Prosessen vil fokusere på gode eksempler på kvalitet når det gjelder praksis, strategisk tenkning og forankring av Nord/Sør-informasjonen i organisasjonen, foreta vurderinger og fremme anbefalinger for å styrke arbeidet.
Bakgrunn for RORG-samarbeidets fagfellevurderinger
Beslutningen om å utvikle et system for fagfellevurderinger (peer reviews) blant RORGene ble vedtatt på RORG-samarbeidets ekstraordinære årsmøte i februar 2006, som del av RORG-samarbeidets strategi og søknad til Norad for perioden 2007-2010 (les mer her).
Gjennomførte fagfellevurderinger:
- Spire (Utviklingsfondets ungdomsorganisasjon) - 2010
- Attac - 2010
- Hei Verden - 2009
- Den Norske Burmakomité - 2009
- KFUM/KFUK Global - 2009
- Latin-amerikagruppene i Norge (LAG) - 2009
- Studentenes og akademikernes internasjonale hjelpefond (SAIH) - 2008
- Vennskap Nord/Sør (VNS) - 2008
- Arbeidernes opplysningsforbund (AOF) - 2008